Els establiments minoristes obren en la Fase 1 del desconfinament

Durant la crisi sanitària provocada per la Covid-19, el comerç s’ha vist afectat per una normativa restrictiva quant a l’obertura i aforament per garantir la seguretat de les persones. Ara que ja es va avançant en la desescalada, aquestes mesures es van relaxant i són moltes les activitats comercials que ja es poden dur a terme amb certa normalitat, sempre respectant les mesures de distanciament i higiene.

En concret, en la Fase 1 del desconfinament (en la qual es troba Torrefarrera actualment), els locals i establiments minoristes de menys de 400 metres quadrats poden obrir sense cita prèvia i amb 1/3 de l’aforament. Els locals de més de 400 m2 també poden obrir si acoten l’espai al públic a, com a molt, 400 m2Es poden fer rebaixes i promocions.

Des del 25 de maig també poden obrir els locals que estiguin dins de centres comercials sempre que tinguin accés des de l’exterior del centre comercial.

En tots els casos, és obligatori l’ús de mascareta sempre que no sigui possible garantir una distància mínima de dos metres entre els clients, si no es pot garantir, només es permet un client dins del local. A més, per garantir la seguretat de la població més vulnerable, els locals han d’establir un horari d’atenció amb servei prioritari per a persones majors de 65 anys.

També poden obrir al públic, independentment del seu espai i només amb cita prèvia, els concessionaris d’automoció, les estacions de ITV i els centres de jardineria i vivers de plantes.

Poden reobrir les administracions de loteria i altres entitats concessionàries de joc públic d’àmbit estatal, sempre que no estiguin ubicades a centres comercials sense accés directe i independent des de l’exterior. 

Els establiments poden establir sistemes de recollida presencial dels productes adquirits per telèfon o en línia, i també poden establir un sistema de repartiment a domicili preferent per a col·lectius determinats.

Obligacions dels establiments:

  • Neteja i desinfecció dues vegades al dia de les instal·lacions.
  • Neteja i desinfecció diària dels uniformes i roba de feina.
  • Revisió diària del funcionament de sanitaris, aixetes i poms de portes dels lavabos.
  • Garantir una ventilació adequada.
  • Els clients no podran utilitzar els serveis, excepte en casos estrictament necessaris i immediatament caldrà netejar-los.
  • Marcar a terra la distància de seguretat de dos metres.
  • Mesures de prevenció de riscos per al personal.
  • Posar a disposició dels clients gels hidroalcohòlics a l’entrada dels locals.
  • No hi haurà productes de prova.
  • Els emprovadors de roba i similars només els pot utilitzar una persona i s’han de netejar i desinfectar després de cada ús.

Feu un comentari