Després de moltes setmanes tancades per la crisi sanitària de la Covid-19, les terrasses dels bars i restaurants poden obrir en la Fase 1 del desconfinament amb un 50% de les taules, una distància mínima de 2 metres entre taules i un màxim de 10 persones juntes en una taula o grup de taules.
Per a les comandes per emportar, els establiments han de disposar d’un espai habilitat i degudament senyalitzat perquè els clients les recullin i efectuïn el pagament. Cal preveure la separació física de 2 metres o, en el cas que no sigui possible, mitjançant mampares o taulells de separació.
Continuen tancats, però, les discoteques i els bars d’oci nocturn.

En les terrasses dels bars i restaurants es mantenen les normes d’higiene:
- Cal netejar entre els canvis de clients
- Les estovalles han de ser d’un sol ús o s’han de netejar en calent
- No poden haver-hi cartes o menús en paper
- La vaixella s’ha de desar en recintes tancats
- No es poden oferir productes d’autoservei, com argolles de tovallons, setrills, escuradents i altres utensilis
- L’establiment haurà de tenir un dispensador de gel hidroalcohòlic a l’entrada a disposició dels clients
- S’ha de fomentar el pagament amb targeta i s’ha de desinfectar després de cada ús.
- L’ocupació màxima dels lavabos per als clients serà d’una persona (excepte necessitat d’assistència). S’hauran de desinfectar els lavabos, com a mínim, sis cops al dia.