Després de la possibilitat d’obrir les terrasses dels bars i restaurants en la fase anterior, ara en la Fase 2 del desconfinament, els locals d’hoteleria i restauració (bars, restaurants…) poder reobrir per al consum a l’interior del local amb les següents condicions:
- La capacitat màxima és del 40%.
- El consum a l’interior del local només es pot fer assegut a taula o agrupacions de taules i preferentment amb reserva prèvia.
- No està permès l’autoservei a la barra per part del client.
- Es permet encarregar menjar i beure per emportar al propi establiment.
Continuen tancats, però, les discoteques i els bars d’oci nocturn.
Per a les comandes per emportar, els establiments han de disposar d’un espai habilitat i degudament senyalitzat perquè els clients les recullin i efectuïn el pagament. Cal preveure la separació física de 2 metres o, en el cas que no sigui possible, mitjançant mampares o taulells de separació.
Pel que fa a les terrasseses manté el 50% de les taulesperò l’ocupació màxima passa de 10 a 15 persones per taula o agrupació de taules. Respecta a les normes d’higiene::
- Cal desinfectar les taules i cadires entre un client i el següent.
- Es prioritzarà l’ús d’estovalles d’un sol ús.
- S’evitarà l’ús de cartes impreses i s’utilitzaran dispositius electrònics propis, pissarres o cartells, per evitar el contacte físic.
- S’eliminaran els productes d’autoservei que ofereixen tovallons, setrills, escuradents i altres utensilis.
Pel que fa al lliure servei, es permet posar a disposició dels clients amb pantalla de protecció i plats individuals o monodosi.